21.08.2013. SPECIJALNA BOLNICA – PUNOM PAROM Štampa El. pošta

 

Kao što je to već uobičajeno duži niz godina, i ove sezone Specijalna bolnica ‘’Sokobanja’’ beleži maksimalnu popunjenost kapaciteta. Osim pacijenata koji ovde dolaze na lečenje i rehabilitaciju sa uputom, odnosno preko RFZO, usluge Specijlane bolnice u ovom periodu koriste i vojni osiguranici, zaposleni koji na rehabilitaciju dolaze preko svojih firmi ili sindikata, penzioneri, kao i individualni gosti, koji usluge Bolnice koriste o svom trošku.

 

 

Uz kontinuiranu angažovanost na podizanju kvaliteta pružanja zdravstvenih i wellness usluga, kao i na obnavljanju opreme i uredjaja, u Bolnici se stalno radi i na renoviranju objekata i njihovih sadržaja. Po projektu energetske efikasnosti Ministarstva za energetiku iz 2012.godine, upravo je završena još jedna faza zamene stolarije na objektu ‘’Novi zavod’’, čime je dve trećine ovog centralnog bolničkog objekta, u godini kada se obeležava 35.godišnjica njegovog rada, dobilo nove prozore i vrata. Bolnica je iz sopstvenih sredstava finansirala renoviranje kada, tako da su u novom ruhu, na raspolaganju korisnicima - jacuzzi, bračne kade u Kupatilu ‘’Park’’ i deo kada u Kupatilu ‘’Banjica’’. Reorganizacijom i delimičnim renoviranjem, Banjska ambulanta je ove godine učinjena funkcionalnijom i prijatnijom za korisnike usluga. U centralnom bolničkom objektu ‘’Novi zavod’’ uskoro će biti završeni radovi na renoviranju i uredjenju Jedinice intenzivne nege pulmologije i Pripremne ambulante, što će dodatno podići nivo kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga i smeštaja najtežih pacijenata.

Specijalna bolnica ''Sokobanja'', kao organizator, uveliko se priprema za treći po redu Stručni skup ''Sokobanjski medicinski dani – Sokobanja 2013'', koji će biti održan od 04. do 06.oktobra. U okviru tog skupa biće realizovani kursevi ''Akutna stanja u kardiologiji'', ''Akutna stanja u pulmologiji'' i ''Novine u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji'', koji su akreditovani kao kontinuirana medicinska edukacija i koji će okupiti eminentne stručnjake i veliki broj slušalaca iz zemlje i okruženja. Tokom Skupa biće obeležena i 35.godišnjica Specijalne bolnice ''Sokobanja'', odnosno 35 godina postojanja i rada centralnog bolničkog objekta poznatog kao ''Novi zavod''.

Specijalna bolnica će ove godine biti učesnik Trećeg Balkan Spa Samita, koji će biti održan u Arandjelovcu od 05. do 08.septembra i koji će okupiti predstavnike banjskih i klimatskih mesta sa Balkana. Glavni cilj ovog skupa je poboljšanje saradnje i kreiranje čvrste platforme za razvoj i popularizaciju Spa, Wellness i Medicinskog turizma u regionu Balkana, razmenom iskustava i usvajanjem novih trendova.

Kada je reč o jesenjim promotivnim aktivnostima, Specijalnu bolnicu, već po tradiciji, očekuju medjunarodni sajmovi turizma u Novom Sadu i Kragujevcu.

 
 
Baner