23.04.2015. ‘’MEDTRAVEL’’ KONFERENCIJA I POSLOVNI SAJAM TURIZMA ‘’WTP 2015’’ Štampa El. pošta


Specijalna bolnica ‘’Sokobanja’’ bila je jedan od učesnika prve medjunarodne konferencije zdravstvenog turizma Jugoistočne Evrope “MedTravel 2015” i poslovnog sajma ‘’Workshop Turističke Prizme - WTP 2015”, koji su održani 21. i 22. aprila u Kongresnom centru ‘’Master’’ Novosadskog sajma.
‘’MedTravel’’ je okupio lokalne i regionalne, ali i medjunarodne kompanije u oblasti medicinskog turizma (pružaoci medicinskih usluga, hoteli, banje, turoperateri i turističke agencije, prevoznici, osiguravajuća društava), kao i nacionalne i medjunarodne asocijacije koje se direktno ili indirektno bave medicinskim turizmom. Konferencija je imala za cilj da doprinese unapredjenju regionalne saradnje i unapređenju uslova za razvoj medicinskog turizma unutar država regiona Jugoistočne Evrope, kao i na nivou cele regije. Na konferenciji su izlagali stručnjaci iz više oblasti, kako medicine i turizma, tako i iz oblasti prava i zakonodavstva, osiguranja i drugih aspekata bitnih za medicinski turizam.

Poslovni (B2B) sajam „WTP 2015″ pružio je mogućnost kompanijama - učesnicama Konferencije ‘’MedTravel’’ da istovremeno uspostave direktne poslovne kontakte.
Prva konferencija i Poslovni sajam medicinskog turizma Jugoistočne Evrope organizovani su sa ciljem da se intenzivira regionalna saradnja i poboljšaju uslovi koji bi omogućili dalji razvoj, kao i stvaranje novih proizvoda i usluga.

U okviru ove dve manifestacije, učestvovali su predstavnici stotinu kompanija iz 10 država, a organizator je bila ‘’Turistička prizma’’.

 
 
Baner