28.05.2015. DRUGI PUT NA ''SAJMU ZA TREĆE DOBA 55+'' Štampa El. pošta


Pod sloganom „Dodjite da zajedno zakoračimo u drugu mladost“, u Hali 3 Beogradskog sajma 25. i 26. maja po drugi put uspešno je održan ''Sajam za treće doba 55+'', u organizaciji specijalizovanog magazina „Penzija”, a u saradnji sa Gerontološkim centrom Beograd. Prvi „Sajam za treće doba 55+” održan je 2.i 3. decembra 2014. godine u „Sava centru”, a Specijalna bolnica ''Sokobanja'' učestvovala je oba puta na ovoj jedinstvenoj manifestaciji u regionu, čiji je cilj da na jednom mestu okupi seniore, pružaoce usluga i proizvodjače, odnosno proizvode namenjene kvalitetnijem životu u trećem dobu.

Na Sajmu se predstavilo više od 70 izlagača – predstavnika državnih i gradskih institucija, udruženja penzionera, farmaceutskih kuća, banaka, osiguravajućih društava, privatnih klinika, turističkih organizacija, kompanija iz oblasti prehrambene industrije, dijetetskih suplemenata i dodataka ishrani, optičarskih kuća, proizvodjača i distributera sportske opreme i ostalih delatnosti koje pružaju usluge starijima i promovišu aktivno starenje na polju zdravlja, ishrane, rekreacije, druženja i zabave.

Tokom oba dana sajma, svi posetioci su mogli da provere svoje zdravstveno stanje i saznaju tajne pravilne ishrane, da učestvuju u zabavnim radionicama i nagradnim igrama, da osvoje vredne poklone i brojne popuste, da saznaju i odaberu kako da ispune svoje slobodno vreme i zaborave usamljenost. Poseban užitak za posetioce bili su različiti programi – koncerti, pozorišne predstave, modne revije, kreativne radionice, čajanke i prezentacije. Sajamski prostor bio je podeljen u tri celine: na bini su se odvijali kulturno-zabavni programi, na tribinama edukativni programi, a u izložbenom paviljonu bio je prostor za promotivne štandove.

Specijalna bolnica je imala svoj štand u izložbenom paviljonu, na kome je promovisala kako medicinske usluge, tako i usluge iz oblasti specijalnih programa koji doprinose kvalitetnijem životu. Posetioci su na štandu mogli da se informišu i o svim pogodnostima za penzionere, kao što su popust od 10%, mogućnost odloženog plaćanja, odnosno plaćanja na rate, besplatnog korišćenja pojedinih usluga itd. Poseta štandu i zainteresovanost posetilca je bila odlična, iznad očekivanja.

Edukativni deo Sajma odvijao se na tribinama i sadržao je stručna predavanja lekara, nutricionista, farmaceuta, fizioterapeuta, psihologa, ekonomskih savetnika, pravnika, stručnjaka iz oblasti penzijsko-invalidskog osiguranja, kao i prezentacije banjskih lečilišta. O indikacijama, uslugama i specifičnostima Specijalne bolnice govorila je dr sc.med. Ljiljana Isaković, a zatim odgovarala na pitanja brojnih zainteresovanih posetilaca i kroz malu nagradnu igru dodelila poklon – vikend pansion za dve osobe u Specijalnoj bolnici.

"Sajam za treće doba 55+" otvorio je premijer Srbije Aleksandar Vučić i poručio da će pre kraja godine penzije biti povećane, te da će penzioneri ubuduće živeti pristojno, a da će ove godine prvi put biti povećan broj penzionera koji će o trošku države ići u banje i da će ih biti 11.500. Otvaranju Sajma prisustvovali su i ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Aleksandar Vulin i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

 
 
Baner