04.04.2016. TREĆI PUT NA ''SAJMU ZA TREĆE DOBA (55+)'' Štampa El. pošta

Po već dva puta oprobanom receptu, i ove godine od 01. do 03.aprila, pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda i Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, Magazin „Penzija“, RJ „Dnevni centri i klubovi za starije Beograd“ i Beogradski sajam organizovali su atraktivni i edukativni sajam za penzionere i one koji se spremaju da zakorače u treće doba.

 

Već po pravilu za sve posetioce organizovani su brojni kulturno-zabavni programi, besplatni zdravstveni pregledi i kreativne radionice, predavanja o kvalitetu života u trećem dobu, veliki popusti i vaučeri za robu široke potrošnje, letovanja, pokloni i nagrade za publiku.

 

U izložbenom paviljonu, posetioci su imali mogućnost da kupe i uštede - počev od specijalnih popusta i vaučera za odmor u banjama, preko akcijskih cena za prehrambene, farmaceutske i druge proizvode široke potrošnje. Kao i prethodnih godina, Specijalna bolnica je imala svoj štand, na kome je promovisala kako medicinske usluge, tako i usluge iz oblasti specijalnih programa koji doprinose kvalitetnijem životu. Posetioci su na štandu mogli da se informišu i o svim pogodnostima za penzionere, kao što su popust od 10%, mogućnost odloženog plaćanja, odnosno plaćanja na rate, besplatnog korišćenja pojedinih usluga itd. Poseta štandu Bolnice i zainteresovanost posetilca bila je odlična - uz pojedine interesantne i korisne preparate, možda i najveća u tom delu Sajma.

 

Edukativni programi sa tribinama i savetovalištima za kvalitetniji život odvijali su se na maloj bini, a kulturno-zabavni programi na centralnoj.  Osim finala izbora za Mis trećeg doba i takmičenja u pevanju “Senior karaoke star”, organizovane su i pozorišne predstave, koncerti, modne revije, smotre folklora.

 

''Sajam za treće doba (55+)'' - jedinstvenu manifestaciju u regionu, čiji je cilj da na jednom mestu okupi seniore, pružaoce usluga i proizvodjače, odnosno proizvode namenjene kvalitetnijem životu u trećem dobu, svečano je otvorio gradonačelnik Beograda Siniša Mali. 
 
Baner